Прочетен: 7240 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 25.06.2012 11:51
Признавам си, че когато ми кажат Мохито нещо в мен започва да крещи и да се бунтува, защото колкото и хора да познавам, всеки го прави по различен начин въпреки малкото съставки, които трябва да се сложат вътре, за да получите вкуса на лятото. Сега ми се иска да ви представя една рецепта за едно различно и поне за мен по-хубаво Мохито от така преексплоатирания му оригинал. Първоначално сигурно идеята да се смесят ягоди с босилек ще ви се стори шантава, но двете заедно си подхождат много добре. Доверете ми се ако сте от хората, обичащи малко по-различните неща и ще останете доволни от получения краен резултат, който със сигурност ще ви достави приятни мигове, много свежест и един различен завършек на следобната жега.
И така необходимите продукти:
3-4 пресни ягоди (измити и почистени)
3-6 листа пресен босилек
10-15 мл. захарен сироп
60 мл. светъл ром
натрошен лед
газирана вода
Как да приготвим всичко това:
Нарязваме ягодите на 2 на 3 и ги поставяме на дъното на висока чаша заедно с листата босилек. Добавяме захарния сироп и намачкваме няколко пъти всичко. Не правете каша от ягодите! Слагаме натрошения лед, добавяме рома и наливаме до горе с газирана вода. Разбъркайте няколко пъти с дълга лъжица за да посъбудите смачканите на дъното ягоди и украсяваме с резен ягода и 1-2 листа босилек.
Без съмнение, поне за мен, една от по-добрите вариации на Мохито!